13.03.2008 г., 22:38 ч.

Зимна Приказка 

  Поезия » Друга
634 0 2

Зимна Приказка

 

Снежинките танцуват

дантелен балет

и без писък те умират

                             в стъкленото езеро

                                        от лед.

Боса,

тъй красива,

тя тича,

                            сред снега танцува

                                         в отчаянието си самичка.

Вятърът прегръща

нежното й хладно тяло,

зимна приказка рисува

                                        в синьо, сребърно и бяло.

Леден дъжд се сипе,

звън и сълзи от кристал,

тя -

                                        принцеса гола

                                                 на последния си бал.

Слънцето изгрява бавно,

мудно

скрежът се топи,

                                         чернокоса хубавица

                                                    вечно под снега ще спи.

 

 

© Йона Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??