20 feb 2009, 15:05

Зимна шега 

  Poesía » De humor
710 0 6

                               Зимна шега

 Зима такава

не помним тъдява -

вън хищникът вятър лудее.

За топло мечтаем,

навън да играем -

слънце в небето да грее.

 

Слънце, но де го?

Не сме го видели

вече от толкова време -

грип ли го хвана,

или под юргана

нейде на топличко дреме.

 

Облаци мили,

де сте го скрили?

Мълком мъглите повлекли,

те даже не спират.

Но гръмна в ефира:

терористи Слънчо отвлекли.

 

Малко ли каша

в държавата наша,

че сега и проблеми космични?

Властта се оглежда,

но както изглежда -

нужни са мерки драстични.

 

Министри - в оставка?

И спешна доставка

на ново небесно светило?

Недейте се плаши.

Какви ти апаши!

То - на майтап всичко било.

© Мария Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??