Зимна шега
Зима такава
не помним тъдява -
вън хищникът вятър лудее.
За топло мечтаем,
навън да играем -
слънце в небето да грее.
Слънце, но де го?
Не сме го видели
вече от толкова време -
грип ли го хвана,
или под юргана
нейде на топличко дреме.
Облаци мили,
де сте го скрили?
Мълком мъглите повлекли,
те даже не спират.
Но гръмна в ефира:
терористи Слънчо отвлекли.
Малко ли каша
в държавата наша,
че сега и проблеми космични?
Властта се оглежда,
но както изглежда -
нужни са мерки драстични.
Министри - в оставка?
И спешна доставка
на ново небесно светило?
Недейте се плаши.
Какви ти апаши!
То - на майтап всичко било.
© Мария Костова All rights reserved.