7 dic 2023, 10:33

Зимна тъга 

  Poesía » Del paisaje
156 10 8

Босоного, разгърдено лято, къде си?
Като нежно глухарче душата лети
и те търси на сто непознати адреси,
само зима. Заключени трижди врати.

 

Ослепели прозорците в булото скрежно,
мъртви рози в градината, кал и листа.
Нощем идваш в съня. Слънчогледова нежност
всеки дъх лавандулов ревниво пестя.

 

Питам птиците зъзнещи, вятъра питам
и капчука разпитах... Мълчи... и мълчи.
А цигулката щурчова, в думите скрита,
плаче...  Сухи са моите тъжни очи...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??