3 feb 2019, 21:41

Зимни мечти 

  Poesía » Del paisaje
307 1 0

Снегът отронва кристалчета с любов
и по клоните на дърветата полягва страстно.
Въздиша и вещае нощен бял разкош
и обвива всичко в бяло изящно.

Снежните фиести днес са желан гост
танцуват снежинките прекрасни.
Настръхва дори зимната нощ...
Толкова са прелестни тези странности!

Снегът измолва от вятъра длето,
с което кастри излишното от лани.
Рисува с пръсти по заледеното стъкло
и извайва нови фигури омайни. 

Бели преспи до сутринта ще построи
всичко ще е невинно бяло.
Снежните човеци ще нареди,
та белите дворци да пазят славно.

Зимни мечти ...

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Зимата през моя поглед »

58 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??