3.02.2019 г., 21:41 ч.

Зимни мечти 

  Поезия » Пейзажна
308 1 0

Снегът отронва кристалчета с любов
и по клоните на дърветата полягва страстно.
Въздиша и вещае нощен бял разкош
и обвива всичко в бяло изящно.

Снежните фиести днес са желан гост
танцуват снежинките прекрасни.
Настръхва дори зимната нощ...
Толкова са прелестни тези странности!

Снегът измолва от вятъра длето,
с което кастри излишното от лани.
Рисува с пръсти по заледеното стъкло
и извайва нови фигури омайни. 

Бели преспи до сутринта ще построи
всичко ще е невинно бяло.
Снежните човеци ще нареди,
та белите дворци да пазят славно.

Зимни мечти ...

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Зимата през моя поглед »

58 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??