31 ene 2018, 23:32

Зло 

  Poesía
238 0 0

Едно утро

кога сонцето доби син

кога нашите дела имаа длабоки корења

ѓевреците во продавницата

муабетеа гласно

ги изедоа лоши луѓе

ги избришаа пораките за мир

од нашите глави

и засадија немири во нашите дворови,

а во нивните очи висеше зло.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??