31.01.2018 г., 23:32 ч.

Зло 

  Поезия
240 0 0

Едно утро

кога сонцето доби син

кога нашите дела имаа длабоки корења

ѓевреците во продавницата

муабетеа гласно

ги изедоа лоши луѓе

ги избришаа пораките за мир

од нашите глави

и засадија немири во нашите дворови,

а во нивните очи висеше зло.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??