Jan 31, 2018, 11:32 PM

Зло 

  Poetry
235 0 0

Едно утро

кога сонцето доби син

кога нашите дела имаа длабоки корења

ѓевреците во продавницата

муабетеа гласно

ги изедоа лоши луѓе

ги избришаа пораките за мир

од нашите глави

и засадија немири во нашите дворови,

а во нивните очи висеше зло.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??