31 янв. 2018 г., 23:32

Зло 

  Поэзия
237 0 0

Едно утро

кога сонцето доби син

кога нашите дела имаа длабоки корења

ѓевреците во продавницата

муабетеа гласно

ги изедоа лоши луѓе

ги избришаа пораките за мир

од нашите глави

и засадија немири во нашите дворови,

а во нивните очи висеше зло.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??