19 abr 2024, 11:07

Змейово либе 

  Poesía
186 7 17

Вчера, мале, змей залюбих.     
С люспи черни... Вътре – бял.    
Честно ли... не знам, постъпих.     
Лани... той е овдовял.       


Свидни братя – да не стъпват.     
С него най ми е добре.
А сестри ми... Да празнуват.
Змей ме носи на криле!


Нищо, майчице, не искам.
Златни люспи – в плика скрих.
Дар – на тебе ги дарувам.
Вярно либе... щом открих.


Няма вече да ми трябват.
Рокля сватбена уших.
Татко... мен да ме прощава.
Свойта воля не склоних!
 

Сбогом, мале... не тъгувай.
Сбогом... нека си простим.
По земята... не тършувай...


      Дом в небето...
                      ще строим...

 

© Виолета Todos los derechos reservados

  3289  17  14 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??