31 mar 2018, 15:41  

Знаеш ли? 

  Poesía
273 1 3

Знаеш ли?
Елеонора Крушева

 

Знаеш ли посоката твоя къде е?
Да откриеш звезда, дето грее,
да я вземеш във твойте ръце
и луната засвети за нея!

 

Знаеш ли пътя към нея?
Той е обич – право в сърцето,
той е само за смели мъже,
те не свалят звезди от Небето!

 

Можеш ли в твоя олтар
студен, който тъжно мълчи,
да намериш място за нея,
да запалиш светулки от
                            твойте очи!
Можеш ли?

 

Като среща на две Вселени,
една към друга се стремят,
свойто място под Небето
намерили, като една блестят!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??