28 sept 2021, 12:27  

Знам 

  Poesía » De amor
311 0 0

Търсих те. Намирах те. 

Намирах те. Губих те. 

Къде си? 

Търся те. Няма те.

Няма те. Губя се. 

Къде си? 

От как видях те с него 

Не поглеждам хоризонта

Къде си?

Изгаря ме в очите всеки спомен

Сякаш бил съм се на фронта

Къде си? 

И онзи ден погромен

Как искам да го върна 

Къде си? 

Очите вдъхновени

Така и да не зърна

Къде си? 

Бродя из света

И търся те и бягам

Къде си? 

Бях на метри. километри

И видях и ослепях

Къде си? 

Мечтая си за милиметри

Май, освирепях

Къде си? 

И днеска май видях те

И днеска май не беше ти

Къде си? 

На различен коловоз

Различен влак ли чакаш

Къде си?

И днеска май затворих си очите

Май не искам да проглеждам пак

Къде си? 

С него ходиш ли навсякъде

Където беше с мен 

Къде си? 

Води ли те там 

Където те заведох аз

Къде си? 

Там на гарата? 

Чакаш своя влак? 

В моята глава

Стоиш на моя праг

Сваляш ми звезда 

Та на мен ми стига и това

В моята глава

Да чувам твойта тишина

Къде си? 

Различни са посоките

Та прав ми път

Къде си? 

Спòмена си нося във душата

Като снимката в портфейла

Различни са посоките 

Всеки в своя влак 

Всеки своя път 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Бойко Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??