В една квартира неугледна
се сбрали много елементи
от фауната ни различна...
Във всяка стая - и любимец!
В антрето - паяк,в хола - гълъб.
Сред кухня - костенурка мърда.
В едната спалня мърка котка,
а в другата пък - хамстер кротък.
Остава банята - спасена?
Но не!Тя била усвоена,
така,че под самата мивка
да плува малка,златна рибка!
Незнайно как,но до антрето
доведено било турнето
на костенурката безстрашна.
Обаче паякът - уплашен
се вмъкнал ненадейно в хола.
Там гълъбът му дал отпора,
съборил в яростта си нещо,
събудил котката отсреща!
И тя решила,че е крайно време
"пернатия" урок да вземе.
Но пък й трябвала примамка
и клетка с хамстера довлякла!
На свободата - много верен,
дал гълъбът и клюн,и време,
и пуснал дивото мъниче...
Той - гладен,в кухнята изтичал.
Там - мързеливите стопани,
храната даже не прибрали...
Така домашните любимци
си хапнали,каквото искат!
Вилняли,мазали разкошно
и чупили посуда..Боже!
Дори и златната си рибка
нахранили с трохи насипни.
Дали от веселбата дружна,
аквариумът се катурнал
и банята се наводнила.
Съседът - стреснат,помощ викнал!
Оттам пожарна и линейка
дошли да видят:-Гръм ли екна?
А зоокътът ги посрещнал
сред хаос - и голям,и смешен!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados