23.01.2020 г., 23:51 ч.

Зоокът 

  Поезия » Хумористична
771 0 1

      В една квартира неугледна

      се сбрали много елементи

      от фауната ни различна...

      Във всяка стая - и любимец!

 

      В антрето - паяк,в хола - гълъб.

      Сред кухня - костенурка мърда.

      В едната спалня мърка котка,

      а в другата пък - хамстер кротък.  

 

      Остава банята - спасена?

      Но не!Тя била усвоена,

      така,че под самата мивка

      да плува малка,златна рибка!

 

      Незнайно как,но до антрето 

      доведено било турнето

      на костенурката безстрашна.

      Обаче паякът - уплашен

 

     се вмъкнал ненадейно в хола.

     Там гълъбът му дал отпора,

     съборил в яростта си нещо,

     събудил котката отсреща!

 

     И тя решила,че е крайно време

     "пернатия" урок да вземе.

     Но пък й трябвала примамка

     и клетка с хамстера  довлякла!

 

    На свободата - много верен,

    дал гълъбът и клюн,и време,

    и пуснал дивото мъниче...

    Той - гладен,в кухнята изтичал.

 

    Там - мързеливите стопани,

    храната даже не прибрали...

    Така домашните любимци

    си хапнали,каквото искат!

 

    Вилняли,мазали разкошно

    и чупили посуда..Боже!

    Дори и златната си рибка

    нахранили с трохи насипни.

 

    Дали от веселбата дружна,

    аквариумът се катурнал

    и банята се наводнила.

    Съседът - стреснат,помощ викнал!

 

    Оттам пожарна и линейка

    дошли да видят:-Гръм ли екна?

    А зоокътът ги посрещнал

    сред хаос - и голям,и смешен!

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??