ЗОВ
Навън е нощ и всички спят.
Едно дете умира в тъмнината.
Отчаян зов от майчината гръд
прониза тишината.
Едно дете, очи полузакрило,
очаква тихичко смъртта.
Ела, живот, и влей му свойта сила.
Спаси му крехкия живот.
Но майчиният зов нечут остана.
Детето умря призори.
Остана само болката голяма.
И разбитите родителски мечти.
© Звезделина Василева Todos los derechos reservados