Ако всеки живот беше нормален,
къде ли щеше да отиде тъгата?
Ако сериалът беше прекалено драматичен,
къде ли щеше да бъде веселбата?
За всеки има място тук,
дори и да си бил чужд, дори да си бил друг.
Със сърца еднакви, съдби различни,
ти си тук, ти си тук,
макар и сляп, макар и ням, макар и глух.
Живееш за едничката си цел,
за да бъдеш, за да оцелееш.
Но кажи ми как да бъдеш истински, когато
в фалшивия свят се бориш да живееш?
Знам, че е трудно да бъдеш с пиратско сърце
и да живееш с маски на лице.
Всеки ден да крадеш любов и надежда зрънце
и накрая да останеш пак с празни ръце.
Но живей!
Животът е време,
време, в което се постигат мечти,
дори и да се губят души,
ти живей за любовта прекрасна,
тя все някога при теб ще долети.
Живей!
Милан Милев
8.04.2010
© Милан Милев Todos los derechos reservados