9 апр. 2010 г., 08:45

Зрънце живот 

  Поэзия
433 0 1

Ако всеки живот беше нормален,

къде ли щеше да отиде тъгата?

Ако сериалът беше прекалено драматичен,

къде ли щеше да бъде веселбата?

 

За всеки има място тук,

дори и да си бил чужд, дори да си бил друг.

Със сърца еднакви, съдби различни,

ти си тук, ти си тук,

макар и сляп, макар и ням, макар и глух.

 

Живееш за едничката си цел,

за да бъдеш, за да оцелееш.

Но кажи ми как да бъдеш истински, когато

в фалшивия свят се бориш да  живееш?

 

Знам, че е трудно да бъдеш с пиратско сърце

и да живееш с маски на лице.

Всеки ден да крадеш любов и надежда зрънце

и  накрая да останеш пак с празни ръце.

 

Но живей!

Животът е време,

време, в което се постигат мечти,

дори и да се губят души,

ти живей за любовта прекрасна,

тя все някога при теб ще долети.

Живей!

 

Милан Милев

8.04.2010

© Милан Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??