9 jul 2023, 19:16

Звездна приказка 

  Poesía
168 3 4

Прозорецът отворен е отново.
Звездите влизат тихичко в моя дом.
Притварям си очите и готово - 
ще ми нашепне приказка с нежен тон. 

 

Голяма съм, но чакам със децата
вълшебна фея при мен да долети.
Да приседне лекичко до леглата, 
омагьосана в съня да ме държи.

 

Принцеса късно е, да се събудя. 
От принц целувка не чакам у дома. 
Но цветето на Ида аз да бъда, 
с танц среднощен да посрещам сутринта. 

 

Да блика музиката под небето
с фееричен цвят от всичките цветя. 
Да пърхат пеперуди край лицето
и аз в танц среднощен да се пренеса.

 

А сутрин освежена от росата
да се събудя с живец за нов живот. 
С чистотата в сърцето на децата
да търся път напред - по- прав и широк. 

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??