1 jul 2023, 7:31

Зън, зън, зън 

  Poesía
162 2 2

Зън,зън,зън чувам далечен камбанен звън.

Тиха нощ,звезди искрят..тишина...

и пак зън,зън,зън ,Боже игра на светлини!

Мираж,копнеж за пробуждане,вековно!?

 

Няма полъх е,и ни пробужда за дело ново.

Къде са вярата,надеждата и любовта?

Нима се скитат непознати в мрака,

и пак камбаните звънят!За какво.

 

Герой отдавна вече няма...

Само хиени глозгат този свят.

Вълчиците с време спряха в лунното

небе да вият...защото им вминяват страх.

 

Химн...отдавна,позабравен...

Мила ,Родино къде си ти!?

Сълзи,Народа ни пролива...

но тихо защото се страхува от беди.

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря,Тони радвам се че сподели!!!Хубави почивни дни!🌹

    Младене,Приятелю,Благодаря за всичко!!!
    Хубав ден!!!
  • Хубав, прочувствен стих.
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??