Dec 23, 2007, 5:42 PM

Неосъществимо 

  Poetry
934 0 10

                                 1.

Искам  да  избягаме  далече

от  света, от  трудните  въпроси.

Искам  да  ме  галиш  нежно  с  вятъра,

да  се  смеем  под  дъжда, да  ходим  боси.

Да  се  любим  в  лоното  на  залеза,

да  вървим  по  лунната  пътека

и  на  сутринта  да  бъда  себе  си -

влюбена, усмихната  и  лека.

 

                                   2.

Ще  целувам  очите  ти  тъжни,

ще  изпия  до  капка  тъгата.

Ще  те  милвам  докато  е  нужно,

за  да  приспя  самотата.

Ще  танцувам  за  теб, ще  се  смея,

ще  превърна  ръцете  си  в  струни,

светлосини  напеви  ще  пея,

любовта  ще  разкажа  без  думи.

 

                                   3.

Ти  само  ме  обичай  и  бъди

до  мене  близо. Ако  те  загубя

в  тълпата  от  заблуди  и  лъжи

и  себе  си  във  нея  ще  погубя.

Не  ме  оставяй  толкова  сама

(най- глупавото  е, че  точно  аз  те  моля).

Ако  намериш  сили  в  себе  си - прости.

Ако  ли  не - мрази  ме, но  не  ме  забравяй!

© Валентина Драгнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??