Краставички, лук, салата,
чашка с огнена вода.
Не е нужно, а се смята,
че това е веселба.
После следва и месцето.
Вино му прокарва път.
Пълна кана от мазето,
потна, чака си редът.
Диалози се кръстосват,
пет говорят, три мълчат.
Куп зададени въпроси,
недочути си летят.
Коледна елха не трябва.
Масата е за това.
Няма място даже хлябът,
но съвсем не е беда.
Ех, балканска одисея,
колектив се прави с труд.
После спомени бледнеят,
само чашите звънтят...
© Валентин Йорданов Все права защищены