1 авг. 2019 г., 6:46

Мечти от мрак и светлина 

Коллажи
457 2 18

© И.К. Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Пред погледа на Нептун »

2 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Да, разбрах и двама ви. И благодаря! Коментарът на Хиил ме замисли и си припомних за една статия, която бях чела преди време за различни похвати при фотографията и имаше и примери със създаване на колажи. Хубаво е да се чете, пита и обмисля и е приятно, когато дори и да не си създал нещо "суперско", да има някой да ти обърне внимание и да ти намекне, че можеш повече, стига да искаш да се научиш. Приемете приятелските ми поздрави и към двамата!
 • Не, за грозно и дума.не може да става. Думата е за това, че е желателно да има повече неща, даже и с малки недостатъци, за да има избор и място за коментари и предложения за усъвършенстване, както например е направил Heel, който има сериозни умения в колажа .
 • Благодаря, Пепи! И аз в началото само си разглеждах, но има неща, които ти бъркат в душицата и ти се иска някак да опишеш чувството, та и така се "престраших".
  Благодаря, за словесната подкрепа, Безжичен! За недостатъците си прав, дори и за елементарните. Не претендирам за изключителност в нито едно от моите неща. Правя го с удоволствие, желание, емоционалност и се надявам създаденото да забавлява или стопля с нещо другите, а понякога и да ги вдъхновява да създадат още по- добри неща. Не съм специалист в това, но пък не е и твърде грозно.
 • Аз също мога да посоча недостатъци, дори елементарни, като липсата на хоризонтиране във фона (бекграунда), но всъщност съм на мнение, че е по-важно да има.повече произведения в сайт като този и тогава вече да можем да избираме и да коментираме нашите грешки и методите за усъвършенстване. За куража да представя свои работи в този раздел поздравявам автора!
 • Залагаш на майсторство или на разказ в картинки - ти избираш!
  ако се получат 2 в 1 - още по-добре, за мен е удоволствие да ви гледам!
  Важното за мен е да ми е забавно и интересно, и аз все надничам в раздел "колажи"
 • Благодаря, Хиил за мнението! Искрено е, а аз ценя това. Да, има възможност за много по-сложни и обиграни неща с повече наситеност и умисъл. И това не е толкова добро, просто е начин да амбицира другите. Нещо от рода да си кажат " Тая пък! Аз мога повече!" и да направят. Аз съм лаик, но разбирам кога едно произведение си е направено майсторски и с експертна ръка. Плюс това в един колаж може освен фотографии да се използват други техники( рисуване, контури, размиване) . Включи се и ти. Наистина би било хубаво да има повече участници. Хората ще разглеждат и когато са вдъхновени ще питат на лични за нови техники и начини за по- качествено изпълнение. Желая ти творчески и лични успехи!
 • Честно казано всичко ми седи като кръпки. Най-лесният и вариант на колаж е да се вземе хубава картинка за фон и върху нея да се наслагат парченца, изрязани леко замъглено отстрани. Това обаче е далеч от майсторството, което може да се види например в някои руски фотографски сайтове. Мисълта ми е, че трябва да се опитват и по-сложни неща, по-монолитни, така да се каже. Иначе се получава боксуване на място. Няма как за десет минути работа резултатът да е добър. Преди години имаше по-високо качество тук в колажи, дано тези времена се върнат.
 • Ади! Разбира се, че не съм се отказала от другия "фронт". Къде ти!
  Ирен, чакам с нетърпение твоят прочит по темата. Страшно харесвам идеите ти. Имаш размах.
  Благодаря, Безжичен! И аз мисля,че е хубаво да има повече колажи и тази тема има широк диапазон на изпълнение.
  Кате, Луци си е страхотен образ, както и да го погледнеш. Актьорът си е роден за ролята и много си го бива. Благодаря ти,че хвърли едно оченце! Надявам се,че ще има още много колажи!
  Благодаря за любими! Поздрави на всички!
 • Лиа, само като видях снимката на Луцифер и веднага ме спечели.
  Успех!
 • Наистина е хубаво да има повече колажи. Интересно предизвикателство.
 • Романтика, романтика...
  Блу, до 15 септември има време.
 • Какво става тук, момичета? Пак виждам името си, с лошо ли ме споменават? Хаха!
  Поздрави към всички! Лия, аз те чакам на "нашия" фронт!
 • Благодаря, момичета и момчета,
  за думите и за любими! Да, Блу, време беше. Ще кача и още, нека да е весело и усмихнато. Смуути, обмислям и нещо шегаджийско, а Луци си е пиперлив от сладката страна на нещата. Идеята за него ми дойде от Аделина, за което изказвам благодарност!
 • Най- после да се появи колаж. Браво, Лия!
 • Много страстно покрай твоето море, че и Луцифер виждам, леле леле Успех!
 • Успех!
 • Гласувах, с удоволствие. Успех, Лия!
 • Успех,Лия! Размечта ме!
Предложения
: ??:??