27 февр. 2020 г., 16:12

Каша, ще рече хаос. 

  Эссе
374 2 10
2 мин за четене

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Честита Баба Марта на всички откровенци! А, бабите са добри и мъдри! Г-н Василев, много са ни скорпионите. И никой не се сдържа! Та, дори да сме дорасли до нужното ниво на съзнание, а не сме, както отбелязва Валя, умираме на средата. Мъртви няма как да преминем, или пренесем някого. Така че, скорпионите също нямат нужното съзнание. С това никакво съзнание се добрахме до някъде. От тук насетне, скорпионите жилят, или се сдържат. От това зависи много. Но, не се сдържат! Жилят наред! И жаби, и скорпиони! Не ме успокоява факта, че и в другите държави е така! Мисля първо за нашата! Та, мили съфорумци, да ни е яка гърбината и дебела кожата! Белким се опазим от жилата и преминем! За доброто на всички!
 • Такива въпроси ще възникват винаги, докато не се достигне по-различно ниво на съзнание. Не сме го дорасли още.
 • Привет и от мен!
  На средата сме, да, но докато стоим кротко, търпим и мълчим, не ще стигнем никога отсрещния бряг, а просто ще бъдем зрители на своята несправедлива съдба. Не бива обаче да се заблуждаваме, че проблемът е само при нас, защото в действителност е общо глобален. Докато продължаваме да се делим на общности, народи и раси, контролът на деструктивните сили е неизбежен, а средствата им безспорно успешни. Липсва ни сила, липсва ни самочувствие, защото позволихме да ценим материалното, а забравихме силата на духовното. Забравихме, че всеки от нас е способен на чудеса, а всички заедно - на безсмъртни и светли дела...
 • Привет, Руми! Това не е участ човешка, а низост човешка! Отказ да бъдем хора! Естествено, плащаме си за това. Но, защо обвиняваме други? Нима, ако очерним една фамилия, ако свалим едно правителство, при положение, че не предлагаме решения за проблемите, нещата ще се подобрят? Не! Няма! Благодаря ти Руми! И за коментара, и за любими!
 • Хитрост и алчност човешка...о, участ човешка... тежка!
  Поздравления, Марго!
 • Младене! Благодаря!
 • Пепи, ти днес си ми като слънце. Целият ми двор огряваш! Благодаря!
 • Закономерна случайност?
  Оксиморон - маймуна на трон,
  петел кукурига на клон,
  Земята уморена,
  безсилна, изтощена
  с отровени сълзи
  плаче и скърби,
  хищни птици
  грозно грачат,
  молебен за прокопсия
  оплаквачки мрачни
  отправят безспир
  към небесния ефир,
  агония е, не е орисия...
  (по "Герника"

  Поздравления за силното есе!
 • Иржи, толкова съм уморена от света. От всичко, което виждам. За това и се затварям в себе си. От време на време ми прекипява и също, като скорпиона, не се сдържам. Не мога да приема, че хората са глупави.Няма начин! Тогава защо? Марианка! Не знам дали вирусът е естествен, или изкуствен. Знам, че има много жертви. Аз не мога да загърбя България. Много я обичам. За това не се побирам в кожата си, като гледам как с общи усилия, управляващи, опозиция, народ, бизнес, интелигенция я убиват! В последните няколко години, под предтекст епидемии бяха унищожени кажи-речи всички животновъдства. Тогава беснеех, че вместо карантини и ваксини изтребват. Сега дойде ред на хората. Няма как да ни изтребят! Ох! Толкова неадекватност! Едва ли е случайна!
 • Хубаво и най- вече бунтовно пишеш, Марги, естествено е да ти се иска и да чуеш мнение, а казваш рядко влизаш и рядко четеш....Удоволствието е да го изразиш, но и да разбереш достигнало ли е до нечии сърца...А ще разбереш от коментарите им...А нали и те имат същите желания?...
  Есето ти има актуално и стойностно съдържание! Винаги се възхищавам, когато пишеш, защото съм изживяла същите упреци!Дано има повече такива бунтовници, не само на перо!...За всичко си много права, но от моите уста звучи като " от някаква си ретро бабетка...!"
Предложения
: ??:??