За поета
Душата на поета...
Тя никога не е спокойна.
Нежните й струни усещат всичко наоколо, долавят и най-малката емоция и я пресъздават на белия лист.
Колко безсънни, но и пълни нощи - пак над този лист.
Колко щастлива умора и колко съмнения...
Сърцето на поета...
То никога не е самотно.
В него си дават среща прекрасни утрини и тъжни залези, неведоми пътища и търсени усмивки...
И обич! Толкова много обич!
А годините минават...
Донасят и отнасят своето.
Променят утрините ни, спестяват залезите, съсипват тялото ни, но душата...
Душата на поета си остава същата - млада и чувствителна!
И нека.
Защото в този забързан свят имаме нужда от глътка въздух, от няколко стиха, от малка спирка, където да поседнем и да се заредим...
Да си спомним отдавна забравени мигове, отречени залези и пак да поемем пътя си в ежедневието.
Това е поредната спирка.
Останалото е ежедневие.
И метаморфоза.
Нищо в живота не е случайно...
И това, че срещаме този или друг човек по пътя си, че губим или печелим неочаквано - пак не е случайно. Съдбата си знае работата. Върти в колелото си хубави и лоши мигове и ни кара до последния дъх да се мъчим да си обясним необяснимото.
А толкова е просто всичко! Това е животът!!!
Вечен и неотменен. Миговете се въртят безметежно и безвъзвратно, блясват за миг точно пред нас и се стапят.
Остават спомените и... бъдещето!
От нас се иска само да се радваме на новия ден, да съхраним всеки хубав миг, да помним доброто, да прощаваме до безкрайност...
И да обичаме - защото обич ще ни се върне...
© Дияна Иванова Все права защищены