4 авг. 2020 г., 08:11

Зад маската 

  Эссе
447 1 4
4 мин за четене

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Благодаря искрено за прочита, разсъжденията и високата оценка към скромното ми есе, Ranrozar! Пожелавам ти нестихващ творчески заряд!
 • Това са само "сухи "тренировки...
  Защото не знаем какво ни предстои.
  А може би и на следващите поколения.
  Колко му е някой луд терорист да получи някаква възможност и средства да шантажира света.
  И този сценарий не е за пренебрегване.
 • Благодаря за времето, което си отделила да прочетеш есето ми, Ирина. Една от идеите ми бе да събудя размисли относно внушения страх от преекспонираната пандемия. Относно споделеното за аварията в Чернобил, целенасоченото пренебрегване на даден проблем или преекспонирането като настоящия с COVD-19, показателно обслужват нечии интереси и са еднакво вредни. Според мен проблемът е склонността на управляващите в световен мащаб да налагат информационно затъмнение върху реални проблеми, а да преекспонират не толкова фатални. Пожелавам ти хубав ден!
 • Най-много самоубийства стават в северните райони, с дългите полярни нощи, но още никой не се е замислил как да ги предотврати. Няма кафези, няма птици в клетка, няма открадната свобода. Има степен на приспособяване и адаптация към каквито и да било условия на тази неспокойна планета, а оцеляването е въпрос на сила, психическа и гъвкавост. Липсата й е довела до изчезването на цели видове, но точно от някакви си маски не вярвам да се затрие родата човешка. Ако навремето, с аварията в Чернобил имаше кой да каже на хората да си стоят вкъщи и да не рупат отровните плодове и зеленчуци...Само ако имаше кой да им каже....
  И да, тези правила, сега, бяха наложени точно с цел да служат на хората, да ги предпазят. И ако свободното ходене с маска напред-назад е тест за устойчивост, то той е на ниво първи клас. Защото има къде, къде по-страшни изпитания, но за тях, да чукаме на дърво.
Предложения
: ??:??