***
Плачат влакове намръщени.
Небето - сиво предпочита...
Пилеех облаци над къщите,
попивах с вятъра очите им.
Крещят кръстове по църквите -
палят восъка неверници.
Пазих думите на мъртвите
безкалендарно в себе си...
Пълзят птиците обречени,
душите ни - безкрили вопли.
Търсих дланите отречени
като гнезда да ги затоплят.
Медно тропат в мен сълзите -
плачат влакове намръщени.
Навярно те ще ме попитат,
ще успея ли да бъда същия...
24.01.2013.
© Ивайло Яков Все права защищены