14 сент. 2006 г., 10:37

* * * 

  Поэзия
722 0 0

           Мечти и трепети прекрасни
           били са само сън лъжовен.
           Днес те различни са и постни,
           и мрачни като ден дъждовен.
           Във тях се вричах и копнеех,
           но няма нищо вечно на света:
           преди се радвах и лудеех,
           сега това е само суета.
           А ти си част от тези мисли мои,
           обичах те и бях щастлива,
           но са били измама тези думи твои -
           разбирам го, боли ме и умирам.
           А случват се и хубави неща -
           купони, дискотеки и фиести,
           но са посредствени като дъжда -
           не биха се сравнили с наште срещи.
           И всичко е останало в спомена назад:
           днес ти си безразличен и студен към мен.
           Дори да имаше възможност за обрат,
           ще липсва смисъла във този ден.
           Да махнем със ръка и да вървим по пътя си,
           било е хубаво, но днес не е,
           да съхраним във нас мечтите си -
           тъй утре ще е по-добре!

© Десислава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??