10 нояб. 2006 г., 19:26

*** 

  Поэзия
1065 0 10

Луната угасна зад черен клепач,
ранено око на простреляна птица.
Небето разсипва на късчета плач,
небето - разплакана черна вдовица...

А броди в нощта - неизвестен, незрим,
като черно гадателство, миг, предсказание,
някой прокуден, чужд, нелюбим
и превръща сърцата в осъдени врани...

И зад прозореца, впримчен във скреж,
късчета бъдеще сляпо сглобявам.
А зад гърба ми, с тържествен вървеж,
черният вятър - палач  приближава.

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??