***
Влизам в себе си
от изоставеното тяло
изливам вкисналите думи
и плесенясали въпроси
Прибирам оголената си душа
в черупката на отчуждението
завивам във пашкул
метаморфозата на времето.
Подготвям се за летаргичен сън
в пречистения грях на тялото
Заспивам накрая уморен
под тежестта на собствената орис
И излизам от себе си
© Стефан Вангелов Все права защищены