17 мар. 2007 г., 18:53

*** 

  Поэзия
626 0 8
Вятърът и здрачът се напиха
с гъста медовина от звезди.
Зимата от погледа ми скриха
палавите слънчеви следи.
Пак е лято. Вятърът пиян е
и танцува в моите коси.
Много исках да го хвана
за перчема светлосин.
Но избяга ми. Лудешки
се засмя и връхлетя
върху старите ми грешки.
Сякаш искаше с цветя
да поръси всеки спомен,
всяка дума, поглед, стих.
На прощаване отрони
две разплакани сълзи.

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??