15 окт. 2004 г., 09:36

* * * 

  Поэзия
951 0 1
 

Идвам от там, където сенките се преплитат.

Където кръвта е живителна напитка.

Там, където всички злини се предпочитат

и омразата е желаната приказка.

 

Величието на мрака пак тържествува.

И всички се обичат до омраза силна.

И опиата от чашите прелива,

в една дълбока забрава, върховна.

 

Отровата се носи като сив дим

Обсебвайки сърцата млади

Мразим се и всъщност търсим

Някой, който никога не съди!

 

Нечий вик отеква като вой свиреп

После отново мрак и тишина

Някой, зърнал е нечий потрошен череп

Да. Пак жертва на някоя злина.

 

Деня е непрогледен мрак, ноща – сянка...

Кога ще видя слънчевия изгрев?

Ще е трудна битка в тежка схватка

Със съдбата и с теб – любов!

 

 

© Марина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??