Аз не търся метафори звездни,
нито думи до днес неоткрити.
Пеперуди не вая железни
и гнезда дето мътят орлите.
Не, не търся и чудна магия,
стихоплетни блестящи пайети,
вездесъщ и лиричен Месия,
обещан на избрани поети.
Не ламтя да съм мъдър класик,
сред поетите - първи поет.
Да ме слави народът:"Велик!",
да заспиват с моя портрет.
Имам малка мечтица - светулка,
полетяла без път над земята.
Да засвири среднощна цигулка,
мойта песен да сгрее тъмата.
© Хари Спасов Все права защищены