23 февр. 2015 г., 18:20

20.06.2014. 

  Поэзия » Пейзажная
295 0 1

 

 

20.06.2014.

 

Непрестанно и гръмовно

днес Морето се гневѝ

и разбива монотонно

белогривести вълни...

 

Някъде от необята

идват те до този бряг,

после тръгват си обратно-

просто за да дойдат пак,

 

че дори и полетели

те със вятър поривист,

и в Безкраят подлудели,

помнят този бряг скалист...

 

... Монотонно и гръмовно

някак си морето днес,

е красиво безусловно,

разгневено, но с финес!...

 

Средиземно море, Италия

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Величественият гняв на морето, който извиква у нас не страх, а преклонение.
    Обожавам природните стихии...
Предложения
: ??:??