Място хлъзгаво е туй, опасно,
щракат тук капани разни,
но за охлювите, много ясно,
Рай е за душите мазни.
Тук са силни, сякаш у дома,
мърдат в такт рогца засмяни.
Мляскат на държавната софра
от блюдата най-отбрани.
Гръб да нямаш тук е по-добре,
да си тъпичък, разплут,
но муцуна де без страх се врé
има творчески статут.
Тук ушите са на мода,
дето чуват през стени
и усмивки - всякаква порода...
Тук лъжата се цени!
Място страшно е това, опасно!
Туй не е шега, а политика!
Но защо е толкоз, толкоз тясно,
всеки втори тук се тѝка?!
© Хари Спасов Все права защищены