28 апр. 2016 г., 07:52

30 минути самота 

  Поэзия » Другая
266 0 0

Днес ангелите ще празнуват

дочули отброяване на сребърници

камшиците в несвяст бичуват

човеците са бледи от безсъници

и като в храм се молят тихо

вината като дрипа да изхвърлят

стенания отекват глухо

и рикушират думи от Вестителя.

В небесните селения е светло,

но  помрачнява от устата на неверници

един самотен силует пристъпва плахо

на кръста да изкупи всички грешници.

© Мая Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??