22 июн. 2007 г., 16:20

* * * 

  Поэзия
536 0 0

Двата трупа


Вървях си аз бавно през гората

и в миг видях хей-там мъртвец.

До бука си полегнал, на тревата,

и в дясната ръка държи венец.

 


Отидох и видях, че се разлага,

рояха се мухи около нас,

но никога до тук не се налага

да се пазя от отровния му газ.

 


Почудих се какво да правя

и тръгнах по пътеката назад,

но в миг край мен се изтъркаля

огромен вълк, премрял от глад.

 


Помислих си, че т’ва е края

и вярно, че си беше тъй,

но как се случи, аз не зная,

Че двама станахме комай.

 


Държа в ръката си венец.

Поклащам лекичко крака.

Подсмигвам и на другия мъртвец

и хайде... горе у Дома !

 

16.05.96г

© Десислава Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??