Двата трупа
Вървях си аз бавно през гората
и в миг видях хей-там мъртвец.
До бука си полегнал, на тревата,
и в дясната ръка държи венец.
Отидох и видях, че се разлага,
рояха се мухи около нас,
но никога до тук не се налага
да се пазя от отровния му газ.
Почудих се какво да правя
и тръгнах по пътеката назад,
но в миг край мен се изтъркаля
огромен вълк, премрял от глад.
Помислих си, че т’ва е края
и вярно, че си беше тъй,
но как се случи, аз не зная,
Че двама станахме комай.
Държа в ръката си венец.
Поклащам лекичко крака.
Подсмигвам и на другия мъртвец
и хайде... горе у Дома !
16.05.96г
© Десислава Маринова Всички права запазени