19 апр. 2011 г., 22:23

*** 

  Поэзия » Другая
527 0 1

Любовта те удря като с камък,

появи ли се, сърцето го обзема пламък,

но не винаги е тя щастлива,

а понякога ти вдига олелия.

 

И тъй, ти влюбил се в таз' ирационалност,

безбрежно гледаш тоз' квадрат

и чудиш се, дори с печалност,

къде е тангенсът, дали туй там е постулат?

 

Поглеждаш, моливът е във носа ти,

о, той още малко мозъка ще стигне!

И просветва ти, о, боже! О, велики!

Че то във синуса се всичко крие...

 

И почваш, коренуваш, теореми,

о, тежко е туй то твойто бреме!

А как си ти тъй влюбен само...

И ето! От съученичката ще искаш рамо!

 

А тя поглежда те свенливо,

прекалила снощи с виното пенливо,

усмихва се, целувка, смях:

"О, мили мой, пак ли спиш във час?"

© Цветан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е интересно! Поздравления за оригиналното стихотворение.
    - "Събуди се", хаха.
    Поздрави.
Предложения
: ??:??