Ще свърши много бързо този ден.
Ще се стопи от часовите разлики.
И ще осъмне всеки, победен,
от липса на недели, и на празници.
Ще плисне някой чашата препълнена,
със спомени, които задушават.
Ще я захвърли после с трясък в ъгъла,
където ще се моли на Забравата.
Ще свърши много бързо този ден...
След двадесет и седем болки вляво.
А после, Понеделник уморен,
ще ни събуди с:
"Снощи е валяло"...
Павлина Соколова
27.март. 2016 г. /неделя/
© Павлина Соколова Все права защищены