27.03.2016 г., 17:08 ч.  

* * * 

  Поезия » Друга
516 1 8

Ще свърши много бързо този ден.

Ще се стопи от часовите разлики.

И ще осъмне всеки, победен,

от липса на недели, и на празници.

Ще плисне някой чашата препълнена,

със спомени, които задушават.

Ще я захвърли после с трясък в ъгъла,

където ще се моли на Забравата.

Ще свърши много бързо този ден...

След двадесет и седем болки вляво.

А после, Понеделник уморен,

ще ни събуди с:

"Снощи е валяло"...

 

Павлина Соколова

27.март. 2016 г. /неделя/

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??