Обещание
Думи, казани с плам,
убеждаващи нам,
че човекът насреща
ще да се справи вещо
със болки, дилеми,
големи проблеми
и всички неволи.
Често те са голи.
Облог (бас)
Мошеник хваща наивник
да бъде негов противник
в спор на тема, дето
му е при сърцето,
а така, нечестно,
той печели лесно
залогът, който те
в началото избират
и с плюнчене в ръце
на място парафират.
Оратор
Човек с талант словесен,
способен с метод лесен
да втълпи на нас, че чер
е зеленият хайвер.
Оптимист
Рибар, очакващ от зори
да набара сом във вира.
Осми час му не спори,
но такъми не прибира.
Както всеки се досеща,
тук попадат и ония,
дето с пушката горещо
чакат дивеч на пусия.
Опаковка
Това, което кара
клиентът на пазара,
без много да умува,
боклука да купува.
© Марин Цанков Все права защищены
затуй заслужи си шестичка!
Поздравче от Шкафче!