Jul 25, 2009, 11:51 AM

5 в 1 от буква "О" 

  Poetry » Humour
448 0 8

      Обещание

 

Думи, казани с плам,

убеждаващи нам,

че човекът насреща

ще да се справи вещо

със болки, дилеми,

големи проблеми

и всички неволи.

Често те са голи.

 

       Облог (бас)

 

Мошеник хваща наивник

да бъде негов противник

в спор на тема, дето

му е при сърцето,

а така, нечестно,

той печели лесно

залогът, който те

в началото избират

и с плюнчене в ръце

на място парафират.

 

             Оратор

 

Човек с талант словесен,

способен с метод лесен

да втълпи на нас, че чер

е зеленият хайвер.

 

          Оптимист

 

Рибар, очакващ от зори

да набара сом във вира.

Осми час му не спори,

но такъми не прибира.

Както всеки се досеща,

тук попадат и ония,

дето с пушката горещо

чакат дивеч на пусия.

 

       Опаковка

 

Това, което кара

клиентът на пазара,

без много да умува,

боклука да купува.

 

© Марин Цанков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??