17 нояб. 2020 г., 14:42  

*** 

  Поэзия » Гражданская
494 2 1

Има ли по-светъл ден от този,

В който подаряваш красота.

Може да е стих, букет от рози.

Може розата да е една.

 

Или да разкажеш за звездата,           

паднала към четири без пет.

Боже, дай на всеки на земята,

силен да е колкото поет.

 

Да откриеш свое зрънце вяра

в изтрещелия от болки свят

и намерил най-накрая фара

разбереш, ти сам си необят.

 

И да тръгнеш в звездни коловози

Към усмивката на сутринта.

Може да е с цял  букет от рози.

Може и бодлива,

и една.

© Бисер Бойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Да откриеш свое зрънце вяра
    в изтрещелия от болки свят
    и намерил най-накрая фара
    разбереш, ти сам си необят."

    Когато разбереш, ти сам си необят, тогава дребнавостта започва да те обвинява в необятност
Предложения
: ??:??