1 июл. 2007 г., 19:28

* * * 

  Поэзия
779 0 3
Има ли смисъл истината без лъжата,
любовта без топлина,
щом докоснеш светлината,
ще откриеш вечността.
Истините са жестоки,
но мечтите са за това,
жестоки са и сълзите,
но показват, че имаш душа.
Ти скръбта показвай,
човек си - горд бъди!,
мъката си изплаквай,
с гордо вдигната глава върви.
Не заплащай чужди грешки,
смей се, когато боли,
крещи, когато ти се вика,
когато обичаш - люби!
Бъди жестока,
но само пред врага,
на колене не падай, не моли,
но тъжно ли ти е, плачи.
Бъди студена, безразлична,
но обичаш ли - обичай с плам,
бъди мъничка, безлична,
но трябва ли, стани и великан.
Разделяй доброто и злото,
за всичко скъпо милей,
победи самотата,
не съществувай, а живей!!!

© Ралица Стойкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??