По Янтра нейде плува моят дух
и като пепел се разнася.
Във въздуха отеква низ от тъга и смут
и щастието ми във миг го вятъра отнася.
Да се удавя не мога -
душата ми се скита и възнася.
Всичко, що е изковано от печал и скръб,
не умира, а в нощите епитафии изнася.
© Гергана Все права защищены