26 апр. 2013 г., 13:31

* * * 

  Поэзия
448 0 2

Земята облече цветната си дреха

и хукна той, човекът, по нейната пътека,

да гони облаци - мечти, и аз, и ти, нали?

И в сладостния дъх на обещаното и на мечтаното

изпиваме и глътка сладост, и глътка радост,

и няма никога да се смирим,

с подвити колене не ще застанем,

ничком глава не ще сведем.

Светът е свят и в длан човекът го събира.

© Мая Тинчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??