23 сент. 2011 г., 00:24

* * * 

  Поэзия » Пейзажная
412 0 1

Стихотворението е част от стихосбирката "Нощни пеперуди"


6)

 

ПРОЛЕТ

 

Разпукаха първите пъпки

и пролетен лъхна ветрец.

На слънцето златните стъпки

погалиха нежен цветец.

 

Тревата главица поклаща

и свежа, поглежда навън.

Лалето ръчици подава

и чашка разтваря със звън.

 

В гората, сред първите листи,

отново се вият гнезда

и пойните горски артисти

прелитат от юг на ята.

© Боряна Бакалова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??