Стихотворението е част от стихосбирката "Нощни пеперуди"
6)
ПРОЛЕТ
Разпукаха първите пъпки
и пролетен лъхна ветрец.
На слънцето златните стъпки
погалиха нежен цветец.
Тревата главица поклаща
и свежа, поглежда навън.
Лалето ръчици подава
и чашка разтваря със звън.
В гората, сред първите листи,
отново се вият гнезда
и пойните горски артисти
прелитат от юг на ята.
© Боряна Бакалова Всички права запазени
Харесах!