29 февр. 2020 г., 17:20

*** 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная, Белые стихи
724 0 0

тая дето плува в нощното небе,

за нея на децата казват –

ако силно се протегнеш ще я стигнеш,

аз я стигнах – беше топла, 

бавно ме обвзе,

безсмислено се лутах

преди да я докосна;

добър вечер, топла луна,

здравей отново,

момиче от сто сънища...

***

и със бели стихове

не ще предам оная красота,

още помня я нощта –

падаше звезда,

чаках...

добър вечер, падаща звезда,

здравей отново,

момиче от сто сънища,

също като нощното небе

красиво ще блестиш.

© Филип Филипов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??